PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RECENSĂMÂNTUL PUIEŢILOR

RECENSĂMÂNTUL PUIEŢILOR

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

 

RUNCU, DÂMBOVIŢA

Toamna, în luna septembrie, se numără bobocii şi în pepinierele de puieţi, numai buni pentru procesul de împădurire. Au început deja lucrările de sezon, atât în pădurile de stat, cat şi în cele private, pentru că este şi obligaţia proprietarilor să reîmpădurească suprafeţele forestiere deţinute. Puieţii sunt scoşi din sere şi plantaţi în pepiniere, în zonele în care urmează sa fie puşi în pământ cu doi ani înainte, pentru a se obişnui cu clima din locurile în care se vor dezvolta.

Imediat cum pică frunza, reprezentanţii Direcţiei Silvice demarează acţiunea de împădurire. În judeţul Dâmboviţa, suprafaţa de împădurit este de 20 de hectare în fond forestier de stat şi de 13 hectare în fond forestier privat. În cadrul Ocolului Silvic Pucioasa, în zona Runcu, la aproximativ 900 de metri altitudine, găsim o pepinieră de puieţi replicat de molid, care sunt pregătiţi pentru a fi plantaţi.

Răşinoasele se regenerează preponderent pe cale artificială, adică, prin plantare manuală de puieţi. În această perioadă se execută şi lucrări de pregătire a terenurilor. Pe meleagurile dâmboviţene, 12,5 hectare au nevoie de lucrări de sezon.

260 000 de puieţi forestieri şi 8 800 de puieţi ornamentali sunt pregătiţi pentru a fi plantaţi. Aceştia pot fi cumpăraţi şi de cetăţenii care vor să-şi reorganizeze curtea sau care doresc să împădurească o suprafaţă forestieră privată, pentru că şi cei care deţin păduri în proprietate sunt obligaţi să le regenereze, mai ales în zonele în care s-a efectuat defrişare totală.

Îngheţul târziu din luna aprilie a compromis total fructificaţia răşinoaselor în acest an.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe