PUI DE CAPRĂ NEAGRĂ, CRESCUT ÎN CAPTIVITATE

PUI DE CAPRĂ NEAGRĂ, CRESCUT ÎN CAPTIVITATE

Un pui de capră neagră găsit de câțiva turiști în zona comunei Arefu a fost adus la o pensiune și crescut de proprietar în captivitate. Omul s-a apucat și i-a făcut un țarc, însă a lăsat permanent poarta deschisa pentru ca animalul să poată să se plimbe în voie. Numai că nu a obținut autorizație. Joi, jandarmii argeșeni au descoperit că îl deținea și l-au amendat cu 1000 de lei.
Exemplarul de capră neagră a fost găsit de câțiva turiști pe o potecă din zona Arefu din Argeș. Pentru că era neajutorat și exista pericolul să nu supraviețuiască, oamenii l-au luat și l-au dus la pensiunea unde erau cazați. Proprietarul s-a gândit să-i facă un adăpost și l-a hrănit mai mult timp, dar nu a luat în calcul imediat că este specie de interes cinegetic și că trebuia să dețină autorizație. Omul a vrut să-i facă un bine animalului, dar a încălcat legea. Deși nu l-a pus nicio secundă în pericol, jandarmii au descoperit exemplarul de capră neagră, fapt pentru care au anunţat A.J.V.P.S. Argeş în vederea continuării verificărilor, astfel s-a dovedit faptul că animalul fusese găsit în sălbăticie, iar familia a ales să îl crească alături cu celelalte animale din curte fără a anunţa autorităţile. Într-un comunicat de presă IJJ Argeș transmite că s-au luat și măsuri.


COMUNICAT DE PRESĂ IJJ ARGEȘ
Conform legii nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, art. 23, alin. 1, lit. f., deţinerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică constituie contravenţie, fapt pentru care jandarmii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 de lei, iar în cele din urmă animalul a fost preluat de lucrătorii A.J.V.P.S. care l-au preluat în custodie iar în perioada următoare va fi redat mediului natural.


Proprietarul pensiunii a declarat că nu l-a ținut captiv, că doar l-a hrănit și chiar i-a lăsat poarta deschisă. Acum animalul va fi eliberat în mediul lui natural însă atunci când vremea o va permite pentru că momentan zăpada atinge 2 metri în zonă și animalul nu ar putea supraviețui singur.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus