PROTEST SPONTAN LA DACIA

La Uzina Automobile Dacia din Mioveni a fost declanșat conflictul de muncă după ce negocierile dintre administrație și sindicat cu privire la creșterea salariilor peentru semnarea contractului colectiv de munca 2018 au eșuat. Angajații au oprit spontan munca și au scandat cu vuvuzele pentru a-și marca nemulțumirile.
Potrivit liderilor sindicali conflictul de muncă este depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, iar pe 19 martie va avea loc o încercare de conciliere. Dacă nu se va ajunge la un acord se va declanșa greva la Dacia. Liderii de sindicat au declarat că în prezent conducerea uzinei Automobile Dacia oferă o creștere salarială de 115 lei, după ce inițial oferise o creștere de 60, iar apoi, pe parcursul negocierilor, de 80 de lei, însă solicitările sindicatului sunt mult mai mari. Nemulțumiți, salariații au întrerupt munca spontan și au protestat în incinta uzinei.
Din datele oferite de sindicaliști, salariul minim la Dacia este de 2.100 de lei. Inițial s-a cerut o majorare de 600 de lei brut. Sindicaliștii speră să nu se repete istoria de anul trecut când s-a cerut majorare consistentă și salariații au primit doar 200 de lei.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus