PRIMA CURSĂ DIN CIRCUITUL CARPAȚILOR

PRIMA CURSĂ DIN CIRCUITUL CARPAȚILOR

Sute de alergători montani s-au aliniat la start în Masivul Ceahlău, la cea mai grea cursă din Moldova, singura din zona inclusă în Circuitul Carpaţilor. La linia de start, dar şi la cea de finish, a fost şi colegul nostru, Marius Popescu. Acesta aduce în faţa dumneavoastră peisaje inedite, dar şi poveşti de viaţă din vârf de munte, într-o nouă ediţie a emisiunii Carpe Diem.

Potecile Ceahlăului ”șoptesc” celor care le calcă legenda Cascadei Duruitoarea, a Pietrei Lăcrămate, a lui Butu şi Ana, a Clăilor lui Miron si a Panaghiei, iar Frumoasa Dochia le veghează pașii alergătorilor în fiecare an competiția Bate Toaca, proba de maraton fiind inclusă în Circuitul Carpaților de Alergare Montană. Competiția a ajuns la cea de-a cincea ediție. La aceasta a participat și Marius Popescu, împreună cu fiul său, Tudor.

Cursa din Ceahlău este cea mai grea din zona Moldovei.

Dificultatea cursei nu l-a dat înapoi pe Beniamin Vizitiu, de 56 de ani, din Lupeni, județul Hunedoara, care a învins boala prin mișcare.

Acest concurs se bazează 100% pe voluntariat. Cinci oameni s-au implicat în organizarea acestei compețiții încă de la început. Dacă unul dintre ei renunță, va dispărea și Bate Toaca din Circuitul Carpaților. Cinci oameni au reușit să adune peste 500 de alergători la Cursa Vertical, la Marathon și la Cursa Familie.

La finalul cursei toți alergătorii din Ceahlău au fost aplaudați prin bătăi de toacă.

Întreaga cursă o puteţi urmări în emisiunea Carpe Diem, de joi seara, începând cu ora 21:30, doar la MDI TV.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus