PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PORCII DE CRĂCIUN, “REZERVAŢI” DIN TIMP

PORCII DE CRĂCIUN, “REZERVAŢI” DIN TIMP

de Andrei Oprescu
16 vizualizări

Forfota dinaintea Crăciunului nu începe doar cu câteva zile înainte de sărbători. Cei care vor să aibă cel mai gras sau cel mai cărnos porc pentru a-l tăia în ajun încep căutările cu câteva luni înainte. Astfel că, fermierii au instrucţiuni precise de la clienţi şi au grijă ca suinele să ajungă la greutatea dorită de cei care vor să-i sacrifice de ignat.

Porcii de Crăciun ar trebui să fie cea mai bună afacere pentru crescătorii de animale în această perioadă. Unii dintre aceştia îngraşă suinele special pentru a le vinde celor care vor să facă pomana porcului. Este şi cazul domnului Popescu, din comuna dâmboviţeană Malul cu Flori. Acesta deţine o fermă de reproducere a porcilor, însă cerinţele oamenilor din sat sunt altele.

Astfel că, în fiecare an, la ferma de la Malu cu Flori clienţii vin şi îşi aleg porcul dorit pentru a-l tăia de ignat. Domnul Popescu are grija ca marfa sa să fie de calitate.

Ionuţ este un alt crescător de animale, din comuna giurgiuveană Clejani. Acesta se ocupă cu îngraşarea suinelor, rasă de carne, însă este nemulţumit de preţul cărnii de porc.

Fie că preţul este favorabil fie clientului, fie crescătorului de animale, inspectorii sanitar-veterinari ne recomandă să avem mare grijă de unde cumpărăm carnea de porc. Fermele autorizate sunt mai sigure, întrucât este asigurată permanent asistenţa sanitară. În această perioadă parazitul Trichinella este cel mai periculos pentru produsele din carne de porc.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe