POLIȚIȘTII ȘI MILITARII AU PROTESTAT LA PARLAMENT

POLIȚIȘTII ȘI MILITARII AU PROTESTAT LA PARLAMENT

Mii de polițiști, rezerviști militari și angajații din penitenciare au ieșit din nou în stradă vineri. După ce joi au protestat în fața Ministerului Administrației și Internelor și Ministerul Justiției, vineri și-au cerut drepturile în fața Parlamentului României.
Acțiunile de protest se suprapun cu Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri, iar prin pichetările comune ale Ministerului Justiției, Administrației și Internelor și Parlamentului angajații din sectorul de ordine publică și siguranță națională vor să se atragă atenția asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele personalului activ și în rezervă. Aceștia cer și încetarea discriminării pensionarilor militari.
Sindicaliștii susțin că salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice și care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate.
Sindicaliștii au sesizat și lipsa dotărilor angajaților din sectoarele ordine publică și siguranță națională.
Acțiunile de protest sunt organizate de către Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor și Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus