PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PE ULTIMELE LOCURI LA ABSOLVENȚI DE FACULTATE

PE ULTIMELE LOCURI LA ABSOLVENȚI DE FACULTATE

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

România este în continuare pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește accesul la învățământul universitar. Doar 26% dintre persoanele cu vârste între 30 și 34 de ani aveau educație terțiară, respectiv nivelul de educație oferit de universități, universități tehnice, institute de tehnologie și alte instituții care acorda diplome academice. Facultățile de științe sociale, jurnalism și informatică sunt cele mai căutate, arată datele eurostat. Formăm cei mai puțini profesori și educatori, dar sunt campioni la absolvenți de drept și administrație.

Datele eurostat analizate de wallstreet.ro arată că aproximativ 4,7 milioane de tineri din țările membre UE au finalizat educația terțiară în 2016. Cei mai mulți absolvenți ai învățământului terțiar au fost în Franța (773.000), Marea Britanie (754.000), Germania (557.000) și Polonia (488.000). Aproximativ 40% din locuitorii Uniunii Europene cu vârsta cuprinsă între 30 și 34 de ani aveau, în 2017, un nivel terțiar de educație, potrivit datelor publicate de Eurostat. Cel mai ridicat procent al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30 și 34 de ani care au dobândit în 2017 educație terțiară se înregistra în Lituania (58%), Cipru (56%) și Irlanda (55%), iar cel mai scăzut în România (26%), Italia (27%) și Croatia (29%).

Cele mai căutate facultăți rămân în continuare cele cu specializare de comunicare, jurnalism și business. Astfel, mai mult de o treime (34%) dintre studenții care și-au finalizat cursurile învățământului terțiar au absolvit facultăți de științe sociale, jurnalism, informatică, business, administrație și drept. 15% dintre tineri s-au specializat în inginerie și construcții, 14% în medicină, 11% în arte și științe umane, 11% în științe naturale, matematică, statistică și IT și 9% în educație.

Cei mai puțini asbolvenți de matematică și IT erau în 2016 în Belgia, Cipru, Lituania și Bulgaria (7%) , Germania (14%), Irlanda (15%) și Marea Britanie (17%). România, Italia și Franța erau tările, în 2016, cu cea mai mica pondere a absovenților de științe ale educației.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe