O VIAŢĂ ÎN SLUJBA CETĂŢEANULUI

O VIAŢĂ ÎN SLUJBA CETĂŢEANULUI

După ce trec în rezervă, militarii nu devin inactivi, ci au timp să desfaşoare activităţile pe care le-au neglijat din cauza carierei. Acum au timp pentru toate, spun ei, dar sunt gata să revină în activitate, în caz de necesitate. Jandarmii dâmboviţeni, care au trecut în rezervă, au fost sărbătoriţi în cadrul IJJ Dâmboviţa, în mod simbolic, printr-un simpozion organizat special pentru ei. Veteranii au depănat amintiri, care le-au marcat cariera.

Ziua Veteranilor Unităţii” a fost marcată în contextul Centenarului Marii Uniri şi premergător sărbătoririi pe data de 3 Aprilie a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Aici l-am găsit şi pe colonelul în rezervă Gheorghe Sârbu. În martie 2016 a trecut în rezervă, după o carieră pe care a început-o în anul 1988, după ce a absolvit Academia Militară. Iniţial, a fost repartizat la Câmpulung Muscel, iar în anul 1989 a venit în Dâmboviţa. La Mija şi la Moreni a asigurat paza obiectivelor stragtegice, iar din 95 a fost mutat la Târgovişte, la compartimentul pregătire. Ulterior, a ajuns la biroul de Resurse Umane.

Pregătirea cadrelor i-a bucurat cel mai mult sufletul, de-a lungul carierei de jandarm, carieră pe care nu ar înlocui-o cu nimic altceva.

Pe decizia de pensionare a domnului Neculai Bojoi nici nu s-a uscat cerneala, datând din de la sfârşitul lunii iulie 2017, după o carieră în jandarmerie, începută din anul 1991. Chiar dacă trecerea în rezervă este recentă spune că nu a avut timp să se plictisească, întrucât este în urmă cu mai multe activităţie, pe care nu a avut timp să le desfăşoare cât a fost în slujba statului. Îşi aminteşte cu drag de toate misiunile, fie ele plăcute sau mai puţin plăcute.

În ciuda misiunilor dificile pe care le-a avut de îndeplinit, spune că nu i-a fost pusă niciodată viaţa în pericol.

Peste o mie de militari au trecut prin mâinile lui, atunci când s-a ocupat de stagiul de pregătire. Copiii nu îi calcă pe urme, ci lucrează în domenii total diferite. Misiuni care i-au pus viaţa în pericol a avut colonelul Viorel Matei, inspector şef al Jandarmeriei Dâmboviţa. Mai bine de doi ani de zile acesta a fost în teatrul de operaţiune din Afganistan, iar această experienţă în încadrează în categoria veteranilor.

La evenimentul de sărbătorire a veteranilor a fost amintită şi contribuţia Jandarmeriei Române la înfăptuirea Marii Uniri, prin evocarea celor mai importante momente din istoria armei.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus