PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O SĂPTĂMÂNĂ DE AŞTEPTARE ÎN ZADAR

O SĂPTĂMÂNĂ DE AŞTEPTARE ÎN ZADAR

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Au aşteptat afişarea contestaţiilor la Bacalaureat cu speranţa că şi lucrările lor au fost reexaminate şi corectate astfel încât coşmarul de după BAC să ia sfârşit. După o săptămână de la aflarea veştii că au fost eliminaţi din examen pe motiv că scrisul s-a schimbat pe parcursul lucrărilor, cei doi elevi dâmboviţeni încă nu ştiu dacă vor putea da admiterea la facultate. Deşi a fost anunţată imediat după afişarea rezultatelor o anchetă de proporţii adolescenţii şi părinţii lor stau ca pe jar, fără nicio informaţie concretă. Deşi elevii sunt cotratimp, autorităţile competente abia se mişca în demersurile legale.

Ana Maria s-a căutat pe lista cu notele finale, după contestaţii, în speranţa că şi lucrarea ei la istorie a fost recorectată. Dezamăgirea a fost însă amplificată. Şocul trăit la examenul maturităţii a făcut-o pe elevă să ia o decizie drastică pentru viitorul ei. Adolescenta spune că dacă această situaţie nu va avea o finalitate corectă, refuză să mai susţină examenul de Bacalaureat după ce trec cele trei sesiuni în care este suspendată.

Şocul a fost la fel de mare şi pentru reprezentanţii instituţiei de învăţământ în care eleva a urmat ciclul liceal.

Peste o săptămână adolescenta ar trebui să susţină admiterea la facultate. Momentan, nu poate face acest lucru pentru că nu a promovat examenul de Bacalaureat, iar stresul trăit în ultimele opt zile a adus-o în culmea disperării.

Nici Mihai nu ştie dacă va reuşi să dea admiterea la Academia de Poliţie.

Părinţii sunt la fel de tensionaţi ca elevii şi sunt hotărâţi să rezolve situaţia celor doi elevi pe căi legale. S-au deschis deja procese civile şi penale pentru ca cei din comisia de corectare să fie traşi la răspundere.

Părinţii îi susţin pe copii şi spun că pentru ei adolescenţii sunt învingători pentru că mereu au avut rezultate foarte bune şi chiar şi la Bacalaureat, chiar dacă li se refuză dreptul de a promova.

Comisiile de corectare vor avea de dat mai multe explicaţii, întrucât notele rezultate în urma contestaţiilor diferă faţă de cele iniţiale cu minim un punct, semn că nu s-a corectat strict după barem încă de la început.

Comisia de corectare care a respins lucrările celor doi elevi a fost în judeţul Dâmboviţa şi a ridicat calculatoarele în care se găseau filmările din timpul examenului pentru ancheta, care se desfăşoară foarte  lent. Neoficial, părinţii celor doi elevi spun că au primit informaţii conform cărora nu vor avea sorţi de izbândă, iar adolescenţii vor fi nevoiţi să aştepte trei sesiuni pentru a susţine din nou examenul maturităţii.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe