MISIUNE ÎNDEPLINITĂ LA JANDARMERIA DÂMBOVIŢA

Misiune îndeplinită de către jandarmii dâmboviţeni, în ciuda neajunsurilor! Aceasta este concluzia, după ce s-a tras linie la activitatea desfăşurată de militari în anul 2017. Cu personal deficitar şi parc auto învechit, jandarmii au îndeplinit cu succes peste 9 000 de misiuni pe linia siguranţei şi ordinii publice şi promit că rezultatele din acest an vor fi cel puţin la fel de bune ca cele de anul trecut.

Activitatea desfăşurată de către structurile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa în anul 2017 a urmărit cu precădere îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru creşterea calităţii serviciului de ordine şi siguranţă publică, perfecţionarea dispozitivelor de acţiune, în beneficiul cetăţeanului, creşterea performanţei activităţilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, creşterea capacităţii operaţionale şi a performanţei structurilor de intervenţie antiteroristă şi acţiuni speciale, creşterea performanţei în activitatea de cooperare interinstituţională, precum şi menţinerea la un nivel ridicat a încrederii cetăţenilor în instituţie şi a imaginii pozitive a inspectoratului în rândul opiniei publice.

În perioada analizată au fost executate un număr de 9. 597 misiuni pe linie de ordine şi siguranţă publică, în urma cărora au fost:

infracţiuni constatate (independent şi în comun cu alte structuri)

1. 946 sancţiuni contravenţionale aplicate, dintre care 829 de avertismente

1. 117 de amenzi în valoare totală de 380.225 lei.

De asemenea, efectivele din cadrul Postului de Jandarmi Montan Peştera şi Postului de Jandarmi Montan Zănoaga au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi a unui climat de ordine şi siguranţă publică în staţiunile turistice desfăşurând activităţi de informare, îndrumare şi prevenire a producerii accidentelor pe traseele montane.

Misiunile de pază şi protecţie, supraveghere şi intervenţie au fost îndeplinite şi la conductele magistrale de transport produse petroliere, care se încadrează în ţintele principale ale celor certaţi cu legea. S-au obţinut următoarele rezultate:

– 7 infracţiuni constatate;

– 10 autori prinşi;

– 84 de sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare de 32.000 lei;

– 8.200 litri de produse petroliere recuperate.

Toate aceste misiuni au fost îndeplinite în contextul în care personalul este deficitar, în raport cu organigrama aprobată: 43 de ofiţeri, deşi în organigrama apar 53, 0 maiştri militari, deşi trebuiau să fie 3, 446 de subofiţeri, faţă de 484, iar 44 din cele 60 de autovehicule din dotare au o vechime mai mare de 10 ani.

 

Comenteaza

comentarii