MII DE ROMÂNI LA MARȘUL CHITARELOR

MII DE ROMÂNI LA MARȘUL CHITARELOR

Mii de români au participat marți seara la Marșul Chitarelor. Veniți din toate colțurile țării la București oamenii au vrut să transmită un mesaj comun: Avem datoria să nu uităm! Anul acesta se împlinesc trei ani de la tragedia din Colectiv: 31 octombrie 2015- ziua în care tineri frumoși au pierit rând pe rând mistuiți de flăcări în clubul care le-a devenit multora sicriu.
Peste 2.000 de persoane au pornit, marţi seară, într-un marş de comemorare a victimelor din clubul Colectiv. Oamenii au aprins torţe şi s-au deplasat către Clubul Colectiv în ritmuri de chitară. Cu flori, lumânări, steaguri, fotografii și mesaje, români veniți din toate județele țării au demonstrat că nu au uitat tragedia și nici pe tinerii pieriți în 2015 în incendiu. Deși au trecut trei ani de la tragedie nimic pare să nu se fi schimbat în România. Infernul Colectiv a dărâmat un Guvern, a scos tinerii în stradă și a arătat încă o dată dacă mai era nevoie cealaltă față a României. O Românie a nepăsării, a ignoranței, o Românie care și-a îngropat tinerii. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65. În memoria lor s-a mărsăluit pe ritm de chitară.
Între timp procesul Colectiv s-a reluat cu un nou judecător și cereri din parte inculpaților. Avocații acestora au cerut să fie chemați în instanță nu mai puțin de 173 de martori. La dosarul de la PÎCCJ vorbim de opt inculpaţi: cei trei patroni ai Clubului Colectiv, trei artificieri şi două societăţi comerciale.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus