MII DE COPII MINORI ABUZAȚI

MII DE COPII MINORI ABUZAȚI

Date ingrijoratoare arata ca in ultima perioada numarul copiilor abuzati a crescut intr-un mod alarmant. Cei mai multi copii se plang de agresiune fizica insa socant este faptul ca majoritatea abuzurilor se petrec in familie. Si fenomenul de agresivitate intre copii a luat amploare iar reclamatiile pornesc chiar de la copii de gradinita.

Cele mai frecvente forme de abuz reclamate, în special de copii sau de adolescenţi, sunt violenţa în familie, fenomenul bullying şi discriminarea. Îngrijorător este că, dintre toate abuzurile raportate, cele mai multe sunt de agresiune fizică. Şi atenţie, s-au petrecut în familie.25% dintre sesizări s-au referit la abuzuri emoţionale şi peste 24 de procente, la cazuri de neglijare.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Prahova a primit, anul trecut, 1.050 de sesizări cu privire la minori care au suferit diverse forme de abuz sau care au fost neglijați, unii dintre ei de la vârste foarte fragede.În cele mai multe dintre cazuri, părinții au fost cei responsabili pentru astfel de fapte, fie pe fondul consumului de alcool, fie în contextul problemelor sociale și al nivelului scăzut de educație și de trai. În urma anchetelor sociale derulate de reprezentanții DGASPC Prahova, pentru aproximativ 130 de copii s-a luat decizia mutării în centre de plasament sau la asistenții maternali.

Numărul cazurilor de abuz înregistrate la Telefonul Copilului a crescut constant. Conform ultimului bilanţ, judeţul Teleorman se află pe un locul III, fruntașe fiind Vrancea și Constanța în ceea ce priveşte numărul de copii minori abuzaţi. Băieţii au contactat cel mai mult Telefonul Copilului 116 111, în procentaj de 40,05%, urmaţi de fete în procentaj de 34,23% iar părinţii sau alţi adulţi au contactat 116 111 în procentaj de 25,72%.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus