MEDICAMENT PENTRU COPII, RETRAS DIN FARMACII

MEDICAMENT PENTRU COPII, RETRAS DIN FARMACII

Alertă în farmaciile din România. Un tratament recomandat pentru tuse a fost retras de pe piață după ce s-a constatat că poate provoca afecțiuni cardiace. Eurespal, denumirea sub care este vândut în România, a fost interzis de Agenția Națională a Medicamentului din Franța.


Eurespal – sirop de tuse pentru copii și comprimate pentru adulți – a fost scos de pe piață. Medicii susțin că administrarea de Eurespal la copii, dar și la adulți, poate provoca afecțiuni cardiace. Decizia aparține Agenţiei Naţionale pentru Medicamente din Franţa și producătorului medicamentului. Tratamentul este vândut în România sub numele de Eurespal și administrat în cazul afecțiunilor respairatorii, atât la copii cât și la adulți.Producătorul a cerut medicilor să nu-l mai prescrie, iar cei care fac deja tratament cu Pneumorel, în România- Eurepsal, trebuie să înceteze imediat şi să ducă flacoanele sau cutiile rămase la distrugere.


Decizia a venit din cauza noilor dovezi potrivit cărora administrarea acestui tratament determină creșterea riscului de aritmii cardiace. Potrivit prospectului, Eurespal sirop de tuse este indicat în tratamentul tusei şi expectoraţiei apărute în cursul afecţiunilor bronhopulmonare la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 2 ani.


Pe prospectul medicamentului sunt indicate o serie de reacții adverse printre care somnolență, amețeli, tulburări cardiace, tulburări gastro-intestinale, greață și dureri de stomac. Eurespal are ca substanță activă fenspirida cu proprietăţi bronhodilatatoare şi antiinflamatoare.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus