„LAPTELE ȘI CORNUL”…FĂRĂ CORN

„LAPTELE ȘI CORNUL”…FĂRĂ CORN

Ca în fiecare an programul Laptele și cornul în școli a debutat și acum cu stângul. Deși elevii au început școala de o săptămână și jumătate, până acum au primit doar paharele cu lapte. Cornurile lipsesc de pe băncile copiilor, la fel și merele. Și asta pentru că până în acest moment Consiliul Județean Dâmbovița nu a semnat încă un contract cu furnizorii. Aceeași situație este și în Prahova au fost probleme cu documentația.
La intrarea în această unitate de învătământ din Târgoviște elevii sunt întâmpinați cu afișe prin care este promovat atât programul „Laptele și Cornul”, cât și programul guvernamental „Mere în școli”. În realitate însă merele și cornurile apar doar pe afișe pentru că în școli nu au ajuns încă deși copiii au început cursurile de o săptămână și jumătate. Motivul este același ca în fiecare an. Autoritățile responsabile au fost luate din nou prin surprindere de primul clopoțel. Deși licitațiile au început în multe județe, nu s-au finalizat nici până acum. În Dâmbovița, spre exemplu, Consiliul Județean nu a semnat încă un contract cu furnizorii pentru aceste produse, așa că elevii primesc doar lapte sau iaurt.
Aceeași situație este peste tot. Elevii întreabă profesorii de ce nu au primit corn și asta pentru că pentru mulți dintre ei cornul și laptele este gustarea de bază, neavând alte gustări la pachet de acasă.
O situație similară este și în județul Prahova acolo unde au fost probleme cu depunerea documentației și astfel se vor întârzia licitațiile și semnarea contractelor.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus