INVESTIŢII UTILE DOAR PENTRU UNII

La intrare în comuna dâmboviţeană Petreşti ne întâmpină o sală de sport, a cărei poartă este mai tot timpul închisă cu lacătul. Obiectivul, de peste 3 milioane de lei, este folosit doar pentru evenimente care nu au legătură cu activitatea sportivă şcolară, în timp ce elevii fac orele de sport în săli de clasă, transformate în săli de sport. De obiectivul impunător, din apropierea Autostrăzii A1, se pot bucura doar tinerii care închiriază sala pentru jocuri amicale.

Sala de sport, cu 150 de locuri şi teren de handbal, a fost inaugurată în anul 2014, înainte de alegerile prezidenţiale, pe tarlaua 29. Investiţia din Greci a început în 2009, iar banii au fost daţi de Compania Naţională de Investiţii, în cadrul unui proiect naţional conceput de Guvernul Năstase în 2002. Lucrările de la Greci s-au finalizat, dar sala de sport nu-şi găseşte utilitatea nici în prezent. Nici măcar elevii nu o folosesc.

Elevii îşi desfăşoară activitatea sportivă şcolară pe terenuri sintetice în aer liber, atunci când vremea le permite, iar pe timp de iarnă se înghesuie în săli de sport improvizate în sălile de clasă. De sala de sport profită doar cei care au bani să o închirieze.

Am încercat să aflăm de la primarul comunei Petreşti, Andrei Lucian, cât de utilă este sala de sport pentru localitate, însă, fără a asculta întrebarea până la capăt, acesta ne-a dat afară din primărie, ca de pe propria sa moşie. Când a văzut că operatoul porneşte camera video, edilul şef s-a baricadat în cel mai apropiat birou. Văzând că jurnaliştii noştri nu renunţă la obţinerea unui punct de vedere oficial, primarul a ieşit, afişând o altă atitudine şi fără a-şi recunoaşte gestul anterior.

Ca să scape de întrebări edilul a spus că are de ţinut audienţe. În doar câteva clipe a uitat de aşa-zişii cetăţeni care îl aşteptau la audienţe şi a ieşit din primărie, doar pentru a jigni jurnaliştii.

Mândru din cale afară şi superior celorlalţi, însă, limba română îi pune mari probleme edilului şef.

Primarul se pricepe mai bine să joace fotbal, întrucât localnicii spun că vine destul de des la sala de sport. Când a fost făcut proiectul, reprezentanţii şcolii au cerut ca obiectivul să fie amplasat aproape de instituţia de învăţământ, însă, în zadar. Parcă arată mai bine la intrare în localitate. Să vadă toată lumea că s-au făcut investiţii în comuna Petreşti.

Comenteaza

comentarii