INVESTIŢIE INUTILĂ

Mulţi bani pentru nimic! Aşa se poate caracteriza o investiţie grandioasă din centrul comunei dâmboviţene Şelaru. Afterschool-ul a fost construit cu mai mulţi ani în urmă, dar a funcţionat doar câteva luni, abia în anul şcolar în curs. Acum activitatea a fost întreruptă din nou, pentru că profesorii refuză să mai lucreze voluntar, spre nemulţumirea părinţilor, care spun că doar ştiindu-şi copiii în siguranţă pot merge la muncă.

Proiectul de construire a unui afterschool în Şelaru este unul integrat cu reabilitarea drumurilor comunale şi reamenajarea căminului cultural din localitate. Acesta a avut o valoare eligibilă de peste 2 000 000 de euro, iar perioada de implementare a fost iunie 2010 – martie 2013, prin PNDR. În 2013 a fost finalizat, însă, nefolosit în scopul realizării. La scurt timp după finalizarea obiectivului, în incinta clădirii au fost găsite depozitate tone de ajutoare sociale. Administraţia locală de la acea vreme spunea că nu au avut unde să depoziteze toate alimentele şi dacă tot aveau la îndemână o clădire atât de mare au zis să profite de ea. În anul şcolar în curs, afterschool-ul a funcţionat timp de câteva luni.

Administraţia locală spune că de la 31 martie activitatea a fost sistată la afterschool, pentru că s-a încheiat contractul de voluntariat al profesorilor, iar cadrele didactice nu au mai fost de acord să-l prelungească.

Nu doar că a funcţionat foarte puţin timp, dar părinţii au întâmpinat greutăţi şi în ceea ce priveşte înscrierea copiilor la afterschool.

În prezent, afterschool-ul este doar o clădire goală, în care găsim doar o catedră şi două bănci într-o singura clasă. Reprezentanţii administraţiei locale spun că băncile au fost luate pentru o şedinţă cu părinţii.

Părinţii încă aşteaptă ca afterschool-ul să funcţioneze aşa cum s-a promis la demamararea proiectului.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa spune că profesorii nu pot fi obligaţi să meargă după ore la afterschool.

Problema este că până va fi găsită cea mai bună soluţie pentru funcţionarea afterschool-ului clădirea se degradează vizibil.

Comenteaza

comentarii