INUNDAȚIILE AU FĂCUT RAVAGII ÎN PRAHOVA ȘI ARGEȘ

INUNDAȚIILE AU FĂCUT RAVAGII ÎN PRAHOVA ȘI ARGEȘ

A fost rupere de nori în mai multe județe din sudul țării. În Prahova și Argeș inundațiile au provocat pagube importante. O ploaie torenţială care a durat mai bine de o oră a făcut ravagii în mai multe localităţi din judeţul Prahova. Patru maşini staționate, fără oameni înăuntru, au fost luate de viitură, mai multe gospodării şi drumuri au fost inundate, iar un bărbat de 65 de ani a fost și el luat de torent. A fost salvat de echipele de pompieri, iar starea lui de sănătate este bună dupa ce medicii SMURD i-au acordat primul ajutor la faţa locului.
În zona localității Poiana Câmpina a plouat torenţial timp de o oră şi jumătate, pe alocuri chiar şi cu 50 de litri pe metrul pătrat. Aici, în satul Bobolia, un bărbat de 65 de ani a fost luat de viitura, fiind găsit conștient de către pompierii militari și salvat de echipajul SMURD.
Tot la Bobolia, apa a luat la vale și câteva mașini staționate, fără oameni înăuntru, conducta de gaze din aceeași localitate Poiana Campina, sat Pietrişu, a fost ruptă, iar la fața locului au ajuns lucrătorii firmei de distribuție a gazului care vor remedia avaria.
Inundații au fost și la intrarea în municipiul Câmpina, pe șoseaua de sub podul de cale ferata, mașinile reușind cu greu să treacă de bazinul creat ad hoc de precipitațiile abundente, cu debit mare, căzute în zona, dar au fost și autoturisme care au rămas în valuri. Lucratorii ISU Prahova au intervenit și la o casă din Câmpina și mai multe gospodarii din Mizil, dar aici apa nu a provocat pagube și situații deosebite.
O rupere de nori a provocat inundații în câteva cartiere ale municipiului Pitești. Ploaia torențială a durat numai 10 minute, dar a fost îndeajuns pentru ca unele străzi să fie acoperite cu apă.
Canalizarea nu a mai făcut față fluxului mare de apă, iar pompierii au fost solicitați sa intervină în trei cartiere ale orașului pentru degajarea apei dintr-o curte, un depozit al unui magazin și dintr-o gospodărie. Nu au fost victime, iar pagubele urmează să fie evaluate.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus