INTERLOPUL DÂMBOVIȚEAN “BECU” ȘI UN FOST POLIȚIST, ARESTAȚI PREVENTIV

INTERLOPUL DÂMBOVIȚEAN “BECU” ȘI UN FOST POLIȚIST, ARESTAȚI PREVENTIV

Tudorache Marian, celebrul interlop “BECU”, și fostul polițist dâmbovițean Chiță Cătășin Marius au fost arestați preventiv. Magistrații bucureșteni au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei doi sunt acuzați de savârșirea mai multor infracțiuni, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT – Structura Centrală.
TUDORACHE MARIAN, zis “Becu”, este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influență, iar CHIȚĂ CĂTĂLIN MARIUS, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influență.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna mai 2016, inculpatul TUDORACHE MARIAN a promis si a dat sume de bani inculpatului CHIȚĂ CĂTĂLIN MARIUS pentru ca acesta să determine mai multi functionari din structurile de politie ale MAI să îndeplinească acte ce intrau în atribuțiilor lor de serviciu, acte ce ar fi urmat să profite inculpatului Tudorache Marian sau apropiaților acestuia.
Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada mai 2016- februarie 2017 inculpatul Chiță Cătălin Marius a pretins și primit sume de bani și alte foloase materiale de la inculpatul Tudorache Marian, lăsându-i acestuia să creada că are influență asupra unor funcționari cu funcții de conducere din cadrul IGPR pentru a-i determina să îndeplinească acte ce intrau în atribuțiunile lor de serviciu și anume să realizeze transferul unei persoane, agent șef de poliție la un post de poliţie din cadrul IPJ Teleorman, într-o alta funcție din cadrul IGPR.
Totodată din probele administrate în cauză rezultă că în perioada mai 2016- februarie 2017 inculpatul Tudorache Marian a promis și dat sume de bani inculpatului Chiță Marius Cătălin, care l-a lăsat să creadă că are influență asupra unor funcționari cu funcții de conducere din cadrul IGPR pentru a-i determina să îndeplinească acte ce intrau în atribuțiunile lor de serviciu și anume pe de-o parte să acceseze bazele de date DEPABD pentru obtinerea unor informații despre date cu caracter personal (informatii ce nu erau destinate publicității), iar pe de-o altă parte să realizeze transferul unei persoane, agent șef de poliție, într-o alta funcție din cadrul IGPR- Directia Poliție Transporturi.
Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că persoana faţă de care s-au efectuat verificări în bazele de date DEPABD a avut calitatea de martor, in anul 2008, intr-un caz de trafic de persoane, precum şi faptul că, de la aceeasi statie de lucru si cu aceeasi parola, au fost verificate datele de stare civilă ale mai multor persoane de sex feminin.
Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că inculpatul Chiță Cătălin, fost polițist, l-a ajutat în mod sistematic pe inculpatul Tudorache Marian, folosindu-se de relațiie sale din poliție, i-a oferit informații despre concurența în ceea ce privește rețelele adverse de crimă organizată și chiar a determinat diverși polițiști să folosească neautorizat bazele de date, obținând astfel informații pe care i le-a transmis acestuia.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus