ÎN GREVA FOAMEI PENTRU PĂMÂNT

MALU CU FLORI, DÂMBOVIŢA

Situaţie disperată pentru o femeie din comuna dâmboviţeană Malu cu Flori! Aceasta face greva foamei de două zile, spune ea, din cauza autorităţilor care refuză să aplice o hotărâre judecatorească şi definitivă. Problema este legată de pământ, iar vecinii sunt acuzaţi ca s-au întins cu gospodăriile mai mult decât scrie în acte. Femeia beneficiază acum de un teren mai mic cu aproximativ 90 de metri pătraţi, faţă de suprafaţa prevazută în acte şi spune că nu va pleca de la primărie până când situaţia nu va fi soluţionată.

Adriana Gavrilă deţine în proprietate 651 de metri pătraţi, cămin de casă, cumpăraţi cu act de vânzare-cumpărare de la tatăl său în 1983. La acea vreme în acte se treceau doar 250 de metri patrati şi vecinii de la suprafaţa actuală. După anul 2000 s-a trezit că unul dintre fraţi i-a vândut o parte din teren pe baza unei chitanţe de mână. În 2005, femeia a făcut cerere de reconstituire pentru teren şi i s-a spus că diferenţa de 401 metri pătraţi a fost retrocedată tatălui său, conform unei cereri din 2005. Acest lucru este imposibil, întrucât tatăl Adrianei a decedat în anul 1996.

În anul 2008, femeia a câştigat procesul, la care primăria a făcut recurs. În 2009, s-a dat o a doua senţinţă definitivă, de această dată şi irevocabilă, tot în favoarea Adrianei Gavrilă. Femeia spune că atunci s-a încercat o punere în posesie de către fosta administraţie locală, dar aproape că au fost linşaţi de vecinii din familia Necula, cu care Adriana are probleme de ani de zile.

Femeia are o fiica grav bolnavă, cu o formă rară de epilepsie, pe care a dobândit-o la şcoală, după ce un elev i-a pus piedică şi s-a lovit la cap. Adriana spune că nu îşi poate scoate copilul, imobilizat la pat în curte, pentru că vecinii se uită la ea ca la un monstru.

Adriana Gavrilă a intrat în greva foamei , indignată de faptul că autorităţile nu aplică punerea în posesie, conform deciziei judecătoreşti. De două zile, femeia nu a plecat din Primăria Malu cu Flori.

Punerea în posesie trebuia făcută din anul 2009, de către fostul primar, Toma Procopie. În prezent, acesta spune că o susţine pe femeie în demersurile pe care le face. Întrebat de jurnaliştii MDI TV de ce nu a făcut punerea în posesie la momentul respectiv, acesta a răspuns că nu a fost în stare, pentru că nu l-au lăsat vecinii. Actualul primar, spune că problema vine de la un drum de servitute dintre vecini.

Am încercat să vorbim şi noi cu vecinii din familia Necula, însă, fără rezultat.

Pentru că spune că nu găseşte înţelegere în nicio parte, Adriana Necula este hotărâtă să continue greva foamei.

Comenteaza

comentarii