IES DIN CURŢI PRIN GÂRLĂ

IES DIN CURŢI PRIN GÂRLĂ

Situaţie strigătoare la cer pentru patru familii din comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele! De aproximativ un an de zile, oamenii sunt nevoiţi să iasă din propriile gospodării prin gârlă, pentru ca un vecin le-a blocat calea de acces, tranzitată de mai bine de o sută de ani. Când creşte debitul apei, localnicii de pe uliţa Duţei sunt blocaţi în propriile curţi.

Pe cele două poteci puteau ieşi patru familii din propriile găspodării în drumul principal. De aproape un an, calea de acces le-a fost blocata, spun ei, de un vecin care si-ar fi extins curtea. Acum oamenii sunt nevoiţi să treacă prin gârlă pentru a ajunge acasă.

Ceilalţi vecini spun că poteca a existat din moşi-strămoşi şi că nu trebuia blocată.

Domnul Ion a primit din milă de la vecinul său o bucată de teren pentru a putea ieşi din curte, după ce vecinul din faţă i-a blocat calea de acces. Acum iese pe prundul gârlii pentru a-şi putea lua o pâine.

Pentru a ajunge la şcoală copiii sunt căraţi în cârcă de părinţi sau de bunici prin apa curgătoare.

Până acum, cele patru familii, care au rămas izolate, au avut câştig de cauză în faţa autorităţilor.

Ciudat este faptul că tot oamenii năpăstuiţi s-au trezit cu un document primit prin poştă, aparent de la judecătorie, prin care sunt somaţi să plătească cheltuielile de judecată, fără ca actul să fie certificat prin semnături şi ştampile, aşa cum este normal.

Familia acuzată de vecini că şi-ar fi însuşit singura cale de acces pentru patru familii, refuză să răspundă acuzaţiilor.

Până se va rezolva situaţia drumului de acces, localnicilor nu le-a rămas decât să se roage ca debitul apei curgătoare să nu crească prea mult, astfel încât să poată ieşi din curţi prin gârlă.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus