Hotii de fier lovesc din nou – VIDEO

Hotii de fier lovesc din nou – VIDEO

O noua tragedie pe calea ferata a fost evitata doar datorita norocului. Linia de cale ferata industriala a Targovistei a fost tinta hotilor de fier, ce au sustras mai multe elemente metalice. Un tren de marfa, ce trazita centura rutiera a Targovistei, a deraiat, in cursul zilei de 24 septembrie, si doar viteza extrem de redusa a facut ca accidentul sa nu se soldeze si cu victime omenesti. Pagubele materiale sunt insa insemnate.

Doar datorita faptului ca linia este veche si destinata doar transportului industrial si deci tranzitarea se face la viteza redusa a facut ca evnimentul feroviar sa fie unul fara consecinte tragice. Cei care supravegheaz transportul pe aceasta linie spun ca sutragerea de elemente metalice nu reprezinta o noutate si o tragedie se poate intampla oricand.

Mecanicul locomotivei ce a deraiat spune ca este imposibil sa se observe eventualele elemente lipsa din structura caii ferate, de la inaltimea cabinei.

Repunerea pe sine a locomotivei deraiate a fost extrem de complicata, fiind nevoie de un utilaj special, pentru ridicarea locomotivei de 64 de tone, ce a fos adus de la Bucuresti. Timp, bani de ordinul zecilor de mii de lei, multa munca suplimentara sunt  pe scurt costurile unor acte de o inconstienta incredibila, savarsite de asa zisi recuperatori de fier vechi. In cazul de la Targoviste evenimentul feroviar s/a soldat fara victime omenesti doar datorita sansei. Evenimentul nu este unul singular, catre politie fiind facute mai multe sesizari privind sustragerea de elemente de la structura de cale ferata, chiar in 2013.

Din pacate fenomenul are o amploare si mai mare, decat arata cifrele statistice, de multe ori transportatorii si administratorii de cale ferata alegand sa inlocuiasca partile lipsa, fara sa mai anunte organele abilitate ale statului, iar o tragedie este oricand posibila, chiar una de mari proportii, tinand cont ca se fura inclusiv componentele de la caile ferate destinate transportului de persoane.

 

Echipa: Horia Marin/ Loredan Bourosu

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus