GREVĂ GENERALĂ LA O FIRMĂ DIN TÂRGOVIŞTE

GREVĂ GENERALĂ LA O FIRMĂ DIN TÂRGOVIŞTE

 

Aproximativ 400 de angajaţi ai unei firme din Târgovişte refuză să mai muncească şi au declanşat greva generală! Sunt nemultumiţi de salarii, de condiţiile de muncă şi de indiferenţa cu care sunt trataţi de conducere, spun ei. Saptămâna trecută, metalurgiştii au făcut o grevă de avertisment, însă, nu au fost luaţi în seamă de şefi. Astfel că, au decis să întrerupă total lucrul şi s-au întâlnit cu liderul de sindicat pentru a face „planul de atac”.

Lucrează în condiţii toxice şi nu primesc niciun fel de bonificaţie, au salarii foarte mici, nu primesc tichete de vacanţă. Sunt doar câteva dintre nemulţumirile metalurgiştilor care spun că s-au săturat să fie prost plătiţi, s-au săturat de regimul coercitiv şi autoritar al conducerii societăţii, s-au saturat să fie penalizaţi permanent pentru orice abatere cât de mică, în condiţiile în care salariile sunt mai mult decât modeste şi condiţiile de muncă generează afecţiuni grave de sănătate.

Dănuţ are 29 de ani şi spune că va merge până la capăt alături de colegii săi. Dacă nu se va schimba nimic nici în urma grevei generale, este hotărât să îşi caute alt loc de muncă.

Peste 350 de angajaţi au semnat foaia de prezenţă la grevă, în prima zi în care au refuzat să mai meargă la muncă. La primele ore ale dimineţii au încercat să aibă un dialog cu conducerea firmei care produce bare cromate, însă, fără rezultat.

Revendicările salariaţilor sunt următoarele :

Contract colectiv de muncă pentru un an de zile, creşterea tuturor salariilor cu 500 lei pentru fiecare salariat precum şi indexarea lor cu inflaţia în luna ianuarie 2019.

Implementarea unei grile se salarizare, a unui Regulament de promovarea şi promovarea anuală a 35 % din numărul de salariaţi;

Acordarea sporului de vechime în munca, între 5 % si 25 %;

Spor de 20 % pentru salariaţii care lucrează în sectorul galvanizare, de 15% pentru restul halelor de producţie unde este prezenţa noxa crom, mercur sau zgomot, si 10% pentru salariaţii care tranzitează aceste locuri de muncă în timpul procesului tehnologic;

Plata serviciilor medicale pentru salariaţii afectaţi de noxe;

Subvenţie pentru biletele de tratement/abonamentelor de transport , în valoare de 1500 lei/an;

Acordarea primelor sociale, proporţional cu profitul realizat, astfel :

Prima de Paşte – 970 lei

Prima de Crăciun – 970 lei

Prima de Vacanţă – 3000 lei

Prima de Ziua Metalurgistului – 600 lei

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus