FURTUNA A DISTRUS 150 DE SOLARII ȘI A FĂCUT PAGUBE URIAȘE

FURTUNA A DISTRUS 150 DE SOLARII ȘI A FĂCUT PAGUBE URIAȘE

O furtună de 20 de minute a făcut ravagii în comuna Băleni. Vântul puternic a smuls solariile agricultorilor și a lăsat în urmă pagube foarte mari. Peste 150 de solarii au fost distruse numai în bazinul legumicol de la Băleni, însă probleme au fost și în cartierul Sârbi din Târgoviște. Oamenii spun că au pierdut banii investiți în folie pentru care nu au nicio asigurare. Furtuna nu a adus pierderi doar pentru agricultori, vântul va sufla și prin buzunarele clienților pentru că anul acesta legumele vor fi mai scumpe.

Furtuna pornită din senin după o zi cu temperaturi de 27 de grade Celsius a făcut ravagii în localitatea Băleni din Dâmbovița. Vântul puternic a spulberat solariile agricultorilor și a rupt foliile cu care erau acoperite pentru a proteja răsadurile. Oamenii au privit neputincioși cum banii investiți se fac praf. După ce furtuna a încetat, au ieșit în câmpuri să facă bilanțul. În fața ochilor s-a ivit dezastrul. Peste 150 de solarii au fost afectate.

După ce au muncit toată primăvara, iar vremea le-a jucat feste, oamenii își plâng acum amarul. S-au săturat să iasă în pierdere, iar investițiile pentru un solar sunt foarte mari, spun agricultorii.

Oamenii spun că nu au asigurare pentru solarii.

Cert este că pierderile agricultorilor vor duce la scumpirea răsadurilor și legumelor de anul acesta, scumpiri care vor fi simțite de clienții piețelor.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus