FĂRĂ GAZE PE TIMP DE IARNĂ

FĂRĂ GAZE PE TIMP DE IARNĂ

 

OCNIŢA, DÂMBOVIŢA

Situaţie alarmantă în comuna dâmboviţeană Gura Ocniţei! 900 de gospodării sunt fără gaz de mai bine de 24 de ore. O avarie la reţeaua publică i-a lăsat pe localnici în frig pe timp de iarnă. În localitate funcţionează şi un spital de psihiatrie, dar şi Centrul de Pregătire şi Perfecţionare al Jandarmilor, de la Ochiuri. Cei 280 de pacienţi de la Psihiatrie s-au încălzit pe rând cu calorifere electrice, pe care personalul le-a mutat dintr-un salon într-altul. În tot acest timp, reprezentanţii firmei de furnizare la gazului ridică din umeri, nu ştiu când vor reuşi să remedieze avaria.

Avaria la reţeaua publică de gaz a fost semnalată în data de 7 februarie, la primele ore ale dimineţii. Deşi echipa de intervenţie a ajuns în zonă, muncitorii nu au reuşit să rezolve problema. Astfel că localnicii au fost nevoiţi să pună o pătură în plus pe ei.

Domnul din imagini este reprezentantul unei fabrici de pâine care ţi-a sistat activitatea din cauza lipsei gazului.

Mai norocoşi au fost cei care nu au renunţat la sobele de teracotă, deşi şi-au instalat centrale electrice.

Cel mai rău a fost pentru bolnavii de la spitalul de psihiatrie, din Gura Ocniţei. Aici sunt internaţi 280 de pacienţi, care s-au încălzit, pe rând, cu caloriferele electrice primite prin donaţie.

Într-una dintre secţii, unde sunt 10 saloane există doar 6 calorifere electrice. Acestea au fost duse în toate saloanele, pentru ca bolnavii să beneficieze de puţină căldură pe timp de noapte.

Probleme au fost şi în ceea ce priveşte hrana pacienţilor. Pentru că nu au avut gaz, bolnavii au primit hrană rece.

În ciuda problemelor psihice pe care le au, pacienţii au fost înţelegători, iar personalul a făcut tot posibilul pentru ca bolnavii să nu sufere de frig.

Reprezentanţii spitalului de psihiatrie speră ca avaria să se remedieze şi să nu îi mai apuce noaptea fără căldură. La fel speră şi localnicii din cele 900 de gospodării fără gaz, însă, reprezentanţii furnizorului nu au un răspuns concret în ceea ce priveşte remedierea avariei.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus