FĂRĂ DESZĂPEZIRE ÎN PRAG DE IARNĂ

FĂRĂ DESZĂPEZIRE ÎN PRAG DE IARNĂ

 

Rugaţi-vă să nu avem o iarnă grea în judeţul Dâmboviţa, pentru că nu are cine să cureţe drumurile publice! Firmele care se ocupă de deszăpezire nu se înghesuie să liciteze contractele pentru cinci tronsoane de drum, deşi sumele oferite sunt generoase. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a organizat trei proceduri de licitaţii publice până acum, însă nu s-a prezentat nimeni. Astfel că, zona montană, dar şi sudul judeţului sunt descoperite la acest moment.

Judeţul Dâmboviţa este împărţit în şapte tronsoane de drum. Doar două dintre ele au fost adjudecate până la această dată pentru procesul de deszăpezire, în timp ce celelalte cinci sunt încă descoperite.

De curând, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a făcut o nouă achiziţie de două utilaje pentru Societatea Comercială Lucrări, Drumuri şi Poduri, însă, cu acestea nu se poate acoperi întregul judeţ.

Printre cele cinci tronsoane descoperite, regăsim puncte nevralgice în sezonul hibernal, adică zona montană şi zona de sud a judeţului, asupra căreia se abate viscolul în fiecare iarnă. Salvarea mai poate veni din partea administraţiilor locale, care ar trebui să pună în funcţiune utilajele de deszăpezire achiziţionate, pentru a evita astfel blocarea judeţului.

Dâmboviţa nu este singurul judeţ din ţară aflat în această situaţie, fără contracte de deszăpezire în prag de iarnă.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus