ENERGIA ELECTRICĂ, PRINCIPALA PROBLEMĂ A RUDARILOR

ENERGIA ELECTRICĂ, PRINCIPALA PROBLEMĂ A RUDARILOR

BĂLENI, DÂMBOVIŢA

Rudarii din Băleni s-au săturat să fie cartierul renegat! Una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă este reprezentată de penele de energie electrică. Oamenii spun că se opreşte curentul şi de două ori pe zi, iar reprezentanţii societăţii furnizoare ridică din umeri de fiecare dată. Mai mult decât atât, mulţi dintre stâlpii de iluminat sunt în gospodăriile oamenilor, care se tem pentru siguranţa copiilor.

Problema penelor de curent persistă de aproximativ un an de zile, spre disperarea localnicilor care se tem că li se vor arde puţinele electrocasnice pe care le au.

Unul dintre localnici se teme cel mai mult pentru siguranţa celor opt copii, pe care îi are în gospodărie. În curtea sa sunt trei stâlpi, vizibil deterioraţi, de care sunt legate firele de înaltă tensiune. Chiar şi aşa, este mai tot timpul fără curent.

Primarul comunei Băleni spune că această problemă există în Cartierul Rudari de când a preluat mandatul, în 2016. De atunci a făcut nenumărate sesizări la societatea care furnzează energia electrică, însă, răspunsurile primite au fost evazive.

În Cartierul Rudarilor trăiesc aproape 600 de persoane. Consumul de energie electrică a crescut foarte mult în ultimii ani, iar transformatorul din zona nu mai face faţă. De aceea curentul se întrerupe frecvent. Oamenii speră ca problema lor să fie rezolvată cât mai repede, fără să fie neglijaţi de autorităţile competente pentru că sunt de etnie romă. Până acum nu am reuşit să obţinem un punct de vedere oficial de la societatea care furnizeză energie electrică în zonă, însă, în urmă cu aproximativ opt luni, reprezentanţii societăţii comerciale spuneau că în zonă sunt probleme şi din cauza celor care sunt racordaţi ilegal la curent şi că din această cauză nu face mai face faţă transformatorul.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus