EDUCAŢIE DUPĂ GRATII – VIDEO

EDUCAŢIE DUPĂ GRATII – VIDEO

Educatie in penitenciar! 41 de detinuti din cadrul Penitenciarului Margineni s-au asezat in banci si s-au pus cu burta pe carte la inceput de an scolar. Din dorinta de a avea o viata mai buna dupa ce vor termina de executat pedepsele pentru care au fost condamnati acestia s-au inscris pentru a participa la cursurile scolare din interiorul penitenciarului.

Clopotelul de inceput de an a sunat si pentru detinutii din Penitenciarul Margineni. Chiar daca din cauza faptelor ilegale comise au ajuns in spatele gratiilor, 41 de detinuti vor beneficia de o noua sansa la educatie. Multi dintre ei se vor intoarce in timp si chiar daca au trecut de mult de varsta scolara, isi vor toci coatele pe bancile „scolii”.  Acestia vor invata tabla inmultirii, sa scrie si sa citeasca de la profesori din cadrul Scolii I.L. Caragiale.

Constiinciosi, cuminti si hotarati sa invete detinutii din Penitenciarul Margineni vor frecventa cursurile asemeni elevilor din invatamanul normal, numai ca intr-un cadru special, in spatele gratiilor.

Diplomele obtinute in penitenciar ii vor ajuta pe acestia sa se angajeze mai usor dupa ce isi finalizeaza pedeapsa. Mai mult decat atat, detinutii sunt motivati de si faptul ca odata absolventi ai unui an scolar vor beneficia de o reducere a pedepsei cu 30 de zile.

Reporter: Cătălina Sandu

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus