DSP ARGEȘ A SUSPENDAT ACTIVITATEA CLINICII DE STOMATOLOGIE. COPILUL ANESTEZIAT LA STOMATOLOG A DECEDAT.

DSP ARGEȘ A SUSPENDAT ACTIVITATEA CLINICII DE STOMATOLOGIE. COPILUL ANESTEZIAT LA STOMATOLOG A DECEDAT.

Băiețelului, în vârstă de 4 ani, tratat la clinica dentară din Pitești s-a stins miercuri seară la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. După administrarea anesteziei la clinică, la maxim 45 de minute de la începerea interventiei, medicul anestezist specialist a început resuscitarea copilului. Ulterior a fost solicitat un echipaj SMURD. Copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie Pitești și ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu”, unde a fost intubat și ventilat mecanic. Miercuri starea lui s-a deteriorat si a intrat in moarte cerebrala. La cateva ore copilul a decedat.  A făcut stop cardio-respirator şi nu a putut fi resuscitat. La puțin timp, ministrul Sănătății a anunțat suspendarea activității clinicii. O echipă DSP Argeș a ajuns de urgență la clinică.

 Încă de la semnalarea cazului, ministrul Sănătății a declarat că aceste proceduri se petrec în mai multe cabinete, deși sunt interzise în lipsa unor norme de securitate.

DECLARAȚIE VICTOR COSTACHE, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII

„Anestezia generală pe venă este o procedură care devine sigură când este practicată într-o instituţie sanitară unde … există întotdeauna riscul ca această anestezie, dacă nu este monitorizată, pacientul să trebuiască să fie intubat rapid. Cum poţi intuba un pacient într-un cabinet de anestezie dacă nu este ventilator?”

  Polițiștii au schimbat încadrarea cazului la ucidere din culpă, acesta fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus