DRUM NAȚIONAL LĂSAT DE IZBELIȘTE

DRUM NAȚIONAL LĂSAT DE IZBELIȘTE

 

Din ciclul „Drumurile noastre toate, juri că au fost bombardate”, va prezentăm astăzi un nou exemplu al nepăsării și ignoranței autorităților române din domeniul transporturilor. Drumul Național 67B așteaptă de zeci de ani să fie reabilitat. Construit pe vremea lui Ceaușescu, în scopul de a dezvolta zona județelor Argeș și Vâlcea, drumul arată ca după bombardament. Plăcile de beton s-au măcinat și din loc în loc a fost peticit. De reabilitare nu poate fi vorba, deși în urmă cu șapte ani s-a semnat chiar un contract de modernizare, dar până astăzi nu s-a mișcat nimic.

Din cauza acestui drum catastrofal , ajuns în ultimul hal de degradare, cele două județe riscă să piardă investitorii.

Potrivit criterii.ro în 2010 s-a semnat un contract de modernizare a DN67B în valoare de aproximativ 100 milioane euro, cu SC Strabag & SC Delta ACM. De atunci nu s-a schimbat nimic. La începutul acestui an autoritățile au anunțat rezilierea contractului.

DAN VÎLCEANU, DEPUTAT

„Pentru DN 67 B este contract încheiat cu un consorţiu format din trei firme puternice, dar niciodată până acum nu s-a găsit finanţarea. Nu ştiu cum s-a ţinut licitaţia în aceste condiţii pentru că a fost nevoie de studii de fezabilitate, proiect, adică sume mari de bani care au fost cheltuite. (…) Contractul pentru DN 67 B va fi reziliat. Este încheiat în anul 2010 şi în fiecare an am fost minţiţi”.

Tot pe DN67B se află și un pod transformat în coșmarul șoferilor. Ploile din 2014 au pus la pământ podul din comuna argeșeană Poiana Lacului. După protestele localnicilor în stradă, s-a instalat un pod provizoriu, cu promisiunea că imediat va porni și construcția la cel permanent. N-a fost așa.

În acest loc nu există reguli. Intră cine ajunge primul. Accidentele și tamponările sunt la ordinea zilei, dar autoritățile din transporturi par să nu aibă habar.

În zadar au insistat autoritățile locale să fie refăcut podul. Au fost uitați de cei de la București și de miniștrii care s-au perindat pe la Ministerul Transporturilor. Problema este că pericolul persistă. În 2014 când podul vechi s-a rupt, o mașină a fost prinsă și numai o minune a făcut ca șoferul să scape. Acum, oricând se poate întâmpla la fel.

Localnicii spun că s-au săturat de așteptare. Se tem că vor rămâne fără locuri de muncă din cauza infrastructurii care alungă investitorii.

Cristian este referent în cadrul primăriei Poiana Lacului și face zilnic naveta pe acest drum. Spune că de ani de zile așteaptă să fie reabilitat, dar nu mai sunt speranțe prea curând.

Din păcate tot apelul făcut de edilii acestor comune nu are rezonanţe la CNADNR. Aceştia ridică din umeri şi din când în când mai cârpesc.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus