DOI INDIVIZI DIN BĂLENI, REȚINUȚI PENTRU CĂMĂTĂRIE

DOI INDIVIZI DIN BĂLENI, REȚINUȚI PENTRU CĂMĂTĂRIE

UPDATE: Cei doi indivizi au fost prezentați în fața magistraților de la Judecătoria Târgovișe, cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzați de cămătărie. Judecătorii au decis ca cei doi să rămână după gratii și au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

La data de 5 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și criminaliști, au efectuat percheziții domiciliare la 2 persoane, din Băleni Sârbi, bănuite de săvârșirea infracțiunii de camătă.

În urma descinderilor, de la domiciliile acestora au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe înscrisuri, bani, terminale mobile și o armă neletală.

Bărbații sunt bănuiți că, în perioada 2008-2019, ar fi împrumutat bani unor persoane din Băleni și din localitățile limitrofe și le-ar fi perceput dobânzi fără a fi autorizați în acest sens.

De asemenea, o femeie din aceeași localitate este cercetată de polițiști pentru comiterea infracțiunii de complicitate la camătă după ce, în perioada 2015-2019, ar fi primit bani de la mai multe persoane, prin intermediul unor instituții de transfer bancar monetar, pe care bănuiții le-au acordat ca împrumuturi cu dobânzi.

După audieri, față de cei doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Astăzi, 6 august, bănuiții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

FOTO cu caracter ilustrativ!

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus