DEMISII ÎN GUVERNUL LUI TUDOSE

Guvernul Tudose a fost puternic zguduit după seara de joi. Cele opt ore de consultări s-au lăsat cu trei pierderi pentru social-democrați. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și-au menținut în cadrul CExN al partidului decizia de a demisiona. Dragnea a mai anunțat că și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și-a prezentat demisia în ședința CExN. Toate cele trei demisii au fost în final acceptate. După ședința maraton, Liviu Dragnea vizibil marcat de situația în care a fost pus chiar de cel pe care l-a făcut premier, a declarat că nu are ce să le reproșeze celor trei și că nu a fost un război.

În cadrul conferinței de presă de după ședința maraton, Tudose a afișat cu totul și cu totul altă atitudine.

La ieșirea din ședință, Sevil Shhaideh, până joi ministrul Dezvoltării Regionale s-a rezumat la o frază scurtă. Rovana Plumb, cea care a deținut portofoliul de ministru al Fondurilor Europene a ținut să precizeze din nou că este om bun de partid. În privința acuzațiilor care planează asupra sa, Rovana s-a rezumat la câteva lămuriri.

Și Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor și-a depus demisia joi seara.

RĂZVAN CUC, FOST MINISTRU AL TRANSPORTURILOR

„Am luat decizia, mi-am menținut decizia și în cadrul CExN-ului. Mulțumesc tuturor colegilor pentru susținere, dar asta e decizia pe care am luat-o”.

Cei trei vor fi înlocuiți după deciziile din cadrul Comitetului Executiv Național. Odată cu demisia Rovanei Plumb, județul Dâmbovița rămâne fără miniștri în cabinetul lui Tudose.

 

 

 

Comenteaza

comentarii