DE LA BAL… LA SPITAL

DE LA BAL… LA SPITAL

 

Sărbătoarea Învierii Domnului nu a fost la fel de fericită pentru toată lumea. Mii de pesoane, din regiunea Muntenia Sud au ajuns la urgenţe, după ce fie au exagerat cu mâncarea sau băutura, fie s-au accidentat în minivacanţă, fie că aburii alcoolului le-au luat minţile şi au încercat să rezolve toate problemele cu pumnii, picioarele şi chiar cutitele. Cele mai multe solicitări la 112 au fost în judeţul Prahova, unde s-au înregistrat la serviciul de ambulanţă peste 1 500 de cereri, iar in Giurgiu patru persoane au încercat să-şi ia viaţa în mini-vacanţa de Paşte.

An de an, numărul celor care ajung la urgenţe în zilele de sărbătoare este din ce în ce mai mare. În judeţul Dâmboviţa, statisticile arată că 334 de persoane/zi au ajuns la urgenţe, majoritatea cu probleme digestive sau etilism acut.

Nu toate veştile de la spital sunt, însă, rele. În cele trei zile de Paşte, unele dintre mămici au avut parte de cea mai mare bucurie din viaţa lor, pentru că şi-au adus pe lume bebeluşii.

Şi poliţiştii dâmboviţeni au avut treabă pe şosele în zilele de sărbătoare.

Personalul de la Serviciile Judeţene de Ambulanță din regiunea Muntenia-Sud, a lucrat la foc continuu în toate zilele de sărbătoare. În Prahova, la 112 s-au înregistrat zilnic peste 400 de apeluri. În mini-vacanța de Paște, în Prahova s-au înregistrat zeci de accidente rutiere, dar și numeroase tentative de suicid. Un bărbat în vârstă de 45 de ani a decedat după ce se bănuiește că s-ar fi aruncat în fața trenului, la Gara de Vest din Ploiești. Tragedie imensă a fost și la Plopeni, unde un tânăr în vârstă de 18 ani a decedat în urma unei intoxicații cu monoxid de carbon. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov a înregistrat 1.245 de solicitări doar în ziua de Paşte, 75% fiind urgenţe. Dintre cele 1.245 de cazuri, peste 240 (circa 20%) au fost legate de afecţiuni digestive. Şi ambulanţierii giurgiuveni au avut de furcă în minivacanţa de Paşti…Patru persoane au încercat să îşi ia viaţa, dar, din fericire, intervenţia celor de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Giurgiu a venit la timp, cei patru fiind transportaţi, mai apoi, la spital. Din păcate, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre giurgiuveanul de 36 de ani, găsit spânzurat în curtea locuinţei sale, chiar în noaptea de Înviere. Pentru acesta, medicii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul, trupul neînsufleţit fiind, apoi, transportat la Morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. În afara acestuia, alte şapte persoane au încetat din viaţă în minivacanţa de Paşti.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus