CUM ALEGEM CARNEA DE MIEL?!

CUM ALEGEM CARNEA DE MIEL?!

Mare grija la ce cumparati pentru Masa de Paste! In preajma Sarbatorii Invierii Domnului comerciantii vin cu oferte care mai de care mai “atractive” pentru cumparatori, dar care pot fi inselatoare. De aceea, medicii veterinari trag un semnal de alarma si recomanda achizitionarea de carne de miel numai din locuri autorizate si nu de la colt de strada. In Piata 1 Mai din Targoviste au aparut primele carcase de miel, care se vand cu 25 de lei kilogramul. Cei care stiu sa negocieze cu producatorii pot scoate si un pret mai bun.

http://www.youtube.com/watch?v=ND723LcfzyE

Mai putin de o saptamana ne mai desparte de Sarbatoarea Invierii Domnului, iar dambovitenii se grabesc sa se aprovizioneze cu traditionala carne de miel pentru masa imbelsugata de Paste. Chiar daca micii producatori se plang de vanzarile slabe de anul acesta, iar cumparatorii de pretul prea piperat, inca de la primele ore ale diminetii in fata boxelor din Piata 1 Mai din Targoviste s-au format cozi.

Pentru a nu ramane cu marfa nevanduta comerciantii vin si cu oferte de moment si portioneaza carcasele asa cum isi doresc oamenii.

In piete au acces numai micii producatori, cei care au sacrificat mieii in centrele autorizate temporar. Pana aici traseul este unul bine stabilit. In piata sunt medicii sanitar veterinari care iau in primire carcasele de miel, le verifica si de abia apoi pun stampila sanitar veterinara.

Pentru a fi siguri ca alegeti o carne proaspata cel mai bine este sa o cumparati din locuri autorizate. In cazul in care alegeti o alta varianta aveti grija sa aiba o culoare rozalie si sa fie elastica. Produsul nu trebuie sa miroasa si nici sa prezinte la suprafata o substanta lipicioasa. Neaparat carnea de miel trebuie sa aiba stampila sanitar veterinara.
Pentru Pastele de anul acesta, prin pietele din Dambovita, vor fi comercializati aproxiamtiv1700 de miei.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Mădălin Anca

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus