CSM PLOIEȘTI ȘI CONTRACTELE „BĂIEȚILOR DEȘTEPȚI”

Din epopeea problemelor de la Clubul Sportiv Municipal Ploiești vă prezentăm astăzi episodul : cum a fost căpușat clubul de interesele băieților deștepți. În urmă cu câțiva ani, CSM Ploiești a încheiat un contract cu o clinică privată pe bani mulți pentru asistența medicală a sportivilor. Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns, clubul a mai încheiat un contract și cu un medic angajat al clinicii care potrivit unei anchete jurnalistice ajunsese să încaseze 9000 de lei pe lună.

Clubul Sportiv Municipal a încheiat pe 15 septembrie 2014 un contract cu o clinica privata, pe o periodată de un an, ulterior fiind prelungit cu încă 12 luni. Prin contract, clinica se angaja să asigure un pachet de servicii medicale lunar și asistență medicală pe perioada desfășurării competițiilor sportive. Nicăieri în contract nu sunt specificate tarifele practicate de către societate, acestea fiind reglementate prin anexa nr. 1 la contract unde sunt prevăzute doar două servicii medicale:

 

1. Asistență medicală, ambulanță – 350 lei / oră

2. Asistență medicală, asistent medical – 200 lei / oră

Un an mai târziu, când contractul a fost prelungit prin act adițional, a fost adăugată o nouă anexă care prevede tarifele pentru următoarele servicii medicale:

1. asistență medicală meciuri liga I – 350 lei/oră

2. asistență medicală meciuri liga II – 200 lei/oră

3. asistență medicală Hipodrom – 200 lei/oră

Banii smulși de clinică de la CSM, 50.000 de euro, nu au fost suficienți. În paralel, angajatul clinicii Mihai Băican a avut și el contract cu CSM, chiar încă dinaintea celui cu societatea. Pe 28.08.2013, s-a încheiat contractul nr. 4310 între club și Cabinet Individual Baican Mihai Sebastian, pe o perioadă de 24 de luni, începând de la 1 septembrie 2013. Medicul primea astfel 4.500 lei lunar, adică 108.000 lei în doi ani (aproximativ 24.000 euro) pentru servicii de asistență medicală de specialitate. Dar, un an mai târziu se încheie un act adițional prin care suma primită de Băican aproape se dublează, astfel că medicul Mihai Băican primește acum 9.500 lei lunar, iar valoarea contractului devine 165.500 lei (aproximativ 37.000 euro).

Toate dezvăluirile anchetei jurnalistice vin în plin scandal legat de criza de la CSM Ploiești din cauza faptului că bugetul nu a fost aprobat. Copiii de la secția de înot se antrenează pe unde apucă și părinții trebuie să plătească dacă vor ca aceștia să mai practice sportul.

 

În fața situației disperate de la CSM și a dezvăluirilor din investigația jurnalistică autoritățile ridică din umeri și se ascund în spatele unor anchete care se vor face, dacă se vor face.

Comenteaza

comentarii