COZONACUL DE CASA PIERDE TEREN

COZONACUL DE CASA PIERDE TEREN

Gospodinele nu mai incing cuptoarele ca altadata, ci prefera sa cumpere pasca si cozonacii gata facute. Au apus acele vremuri cand femeile se trezeau din miezul noptii pentru a framanta coca, apoi o puneau la dospit si asudau pe langa cuptoare, atente ca nu cumva sa se arda bunatatile. Acum, cele mai multe dintre doamne au scapat de acest stres, lasand greutatea pe umerii patiserilor.

http://www.youtube.com/watch?v=0yYGAzlKbxw

Patronii patiseriilor din Targoviste se asteapta la o avalansa de comenzi in saptamana premergatoare sarbatorilor pascale. Dovada fiind experienta din anii trecuti, cand angajatii de abia reuseau sa faca fata solicitarilor. Pentru gospodinele care nu au timp sau nu vor sa se complice patiserii vin anul acesta cu produse traditionale de Paste la preturi pentru buzunarul tuturor, sustin ei. De pilda, un cozonac de 800 de grame costa cel mult 10 lei, indiferent ca este umplut cu nuca, stafide sau rahat. De asemenea, pentru un kilogram de Pasca umpluta cu branza si stafide, ciocolata sau smantana gospodinele scot din buzunar 12 lei.
Chiar daca intr-un numar foarte mic, mai sunt si gospodine care n-ar da cozonacul facut in casa pe niciunul din comert.

Corina Slămnoiu/ Mădălin Anca

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus