CONTROALE ÎN PIEȚE ȘI TÂRGURI

CONTROALE ÎN PIEȚE ȘI TÂRGURI

Inspectorii sanitar-veterinari au demarat controale înainte de sărbătorile Pascale. Vor să se asigure că toate produsele care se vor afla pe mesele dâmbovițenilor sunt în regulă. Prioritate vor avea carnea de miel, ouăle, produsele de panificație și brânzeturile. Inspectorii vor face verificări la producători și la comercianți.
DSV Dâmbovița anunță verificări masive în piețele și târgurile din județ în perioada de dinaintea sărbătorilor Pascale. Pentru a preveni apariția cazurilor de toxiinfecție alimentară acțiunile vor viza atât operatorii economici din sectorul alimentar cât și din cel al creșterii animalelor.
Comercianții care nu se vor supune normelor de igienă și prevederilor legale, vor fi sancționați. Amenzile sunt foarte mari, așa că inspectorii speră că în goana după profit vânzătorii să nu riște să pună în pericol sănătatea populației.
În perioada de dinainte de sărbătorile Pascale, în județul Dâmbovița vor fi amenajate cinci spații temporare unde fermierii pot sacrifica miei respectând condițiile sanitare. Spre deosebire de un abator, animalele sacrificate în aceste spaţii nu vor putea fi vândute în unităţile de alimentaţie publică.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus