COMĂNESCU S-A”LUMINAT”ȘI RECUNOAȘTE RISCUL MARE DE AVALANȘĂ DIN ZONA MONTANĂ! DJ 713 ÎNCHIS!

„Având în vedere avertizarea de cod portocaliu emisă joi, 24 ianuarie 2019, de Administrația Națională de Meteorologie, dar și depunerile masive de zăpadă, din intervalul 16:00 – 23:00, care au cuprins, din nou, întreaga zonă montană dâmbovițeană, directorul general al Direcției Generale Infrastructură Locală și directorii Societății Comerciale de Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovișa SA au efectuat o vizită de lucru pe DJ 713 – DN 71, Cabana Cuibul Dorului – Cabana Dichiu.
Salvamontiștii dâmbovițeni care au participat alături de echipa CJD și LDP au reevaluat, în intervalul orar 21:00 – 23:00, sectoarele predispuse la producerea de avalanșe în zona Cabanei Dichiu, din cauza ninsorii abundente și a precipitațiilor mixte (lapoviță și ninsoare), constatându-se existența riscului de alunecare a unor suprafețe importante acoperite cu strat proaspăt de zăpadă.
Astfel, în vederea evitării producerii de accidente, de comun acord, Consiliul Județean Dâmbovița, SC LDP SA și Serviciul Public Salvamont Salvaspeo au considerat necesară reînchiderea circulației rutiere pe DJ 713 – limită județ Dâmbovița cu județul Prahova (km 6 + 030) – Cabana Dichiu (km 8+500). Restricțiile se vor păstra până când condițile meteo vor deveni favorabile și vor permite intervenția utilajelor cu activități specifice de iarnă, astfel încât, traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.
Recomandăm ca accesul în Platoul Padina – Peștera să se facă pe DJ 714 Glod – SanatoriulMoroeni – Bolboci – Padina – Peștera.” comunicat de presă al CJD.

Comenteaza

comentarii