CAUTĂ VINOVATUL PENTRU OTRĂVIREA CÂINILOR

MOŢĂIENI, DÂMBOVIŢA

Situaţie dramatică pentru un tânăr din comuna Moţăieni, judeţul Dâmboviţa! Acesta şi-a găsit câinii, pe care îi ţinea legaţi în gradina din spatele casei, aproape morţi. Se pare ca animalele au fost otrăvite, cel mai probabil de vecinul de langă casă, crede proprietarul. În ciuda eforturilor medicilor veterinari patrupedele nu au mai putut fi salvate. 7 câini au fost doborâţi de substanţa extrem de puternică.

În dimineaţa zilei de 20 ianuarie, George a mers în grădină şă-şi hrănească animalele de rasă, câini ciobăneşti caucazieni şi corbi, care îi folosesc drept paznici la cele o sută de oi pe care le are. A rămas fără cuvinte în faţa peisajului dezolant, vâzându-şi câinii fără vlagă, cu urme de otrăvire. A chemat imediat medicul veterinar.

În ciuda tratamentului, şapte câini au murit, şase mari şi un pui aflat într-un ţarc. Proprietarul spune că animalele nu deranjează pe nimeni. Mai tot timpul anului sunt la munte, paznici la cele o sută de oi pe care le deţine. Pe timp de iarnă îi aduce acasă, dar sunt ţinuţi legaţi în grădină, astfel încât să nu deranjeze vecinii. Cu toate acestea, în ochii proprietarului, vecinul de lângă casă este principalul suspect.

Tânărul spune că patrupedele erau valoroase, ba chiar că le-a dus şi la expoziţii canine.

Pentru a stabili ce fel de substanţă a fost folosită pentru otrăvirea câinilor, reprezentanţii DVS trebuie să preleveze probe din cadavrele patrupedelor. În urma analizelor, vinovatul poate răspunde penal în faţa legii.

George a mai găsit două exemplare de Saint-Bernard moarte în curte, în urmă cu un an, însă, nu s-a gândit că la mijloc a fost o mână criminală. Acum este hotărât să afle cine este individul mânat de cruzime, care a otrăvit câinii. De otravă a fost afectată şi o pisică din gospodăria sa.

 

 

Comenteaza

comentarii