CARDUL VINE CU POLIȚIA   – VIDEO

CARDUL VINE CU POLIȚIA – VIDEO

Medicii de familie au scapat de povara distribuirii cardurilor de sanatate. Conform informatiilor oferite de Ministerul Sanatatii, 15 septembrie este data pana la care ministrul Eugen Nicolăescu isi doreste ca actul  sa ajunga, in cele din urma, la cei indreptatiti. Guvernul are de gand sa implice primariile, politia si casele de asigurari in repartitia cardurilor, ca urmare a refuzului vehement  primit din partea medicilor

Ministrul Sanatatii cere ajutorul primarilor, politiei  si caselor de asigurari, in demararea programului de impartire a cardurilor de asigurat. Aceasta decizie vine dupa ce doctorii au anunat ca refuza categoric sa distribuie acest document, chiar daca autoritatile erau dispuse sa-i plateasca pentru aceasta activitate. Pana la finalul anului ar trebui sa fie gata 7,5 milioane de carduri. Cardul national de sanatate va fi necesar de fiecare data cand un pacient va merge la medicul de familie, la policlinica sau la spital, iar pe cip vor fi inscrise informatii medicale.

Autoritatile anununta ca vor apela la un mixt de metode, se va aplela la primarii, la serviciile de evidenta a populatiei, la posta si la casele judetene de asigurari, astfel incat sa se poata distribui cardurile de asigurat in cel mai scurt timp. Medicii au acceptat initializarea cardurilor, iar acum se cauta formele legale pentru a se inainta actul normativ.

 

 

Echipa: Ilona Rotaru

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus