PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CĂPUȘELE FAC VITIME

CĂPUȘELE FAC VITIME

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Atenție când vă petreceți timpul în aer liber, la iarbă verde deoarece în ultima perioadă au fost înregistrate foarte multe cazuri de pacienți muscați de căpușe sau chiar diagnosticati cu boala Lyme. Numai în județul Dâmbovița au fost zeci de cazuri înregistrate la Spitalul Județean de Urgență al municipiului Târgoviște.Temperaturile crescute și vegetatția dezvoltată în urma ploilor din această perioadă au ajutat la înmulțirea acestor artropode parazite. Mușcătura căpușelor nu e dureroasă, așa că persoana înțepată nu realizează că este într-un pericol mortal, întrucât căpușele transmit boala Lyme.

În acest sezon s-au prezentat la medic şase argeşeni suspecţi de boala Lyme care apare ca urmare a muşcăturii de căpuşe, iar la doi pacienţi s-a confirmat diagnosticul.

Persoanele au ajuns la medic prezentand o roşeaţă pe piele in jurul zonei unde au fost muşcaţi de căpuşe. Acest simptom specific bolii poate fi asociat cu febră, dureri de cap, astenie, dureri musculare şi de articulaţii.Pacienţilor li s-au recoltat probe care au fost trimise pentru confirmare la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Primul caz de boală Lyme confirmat a fost la o femeie de 70 de ani, din Piteşti, care a fost internată la Institutul „Matei Balş”, din Capitală. Celălalt caz confirmat este al unui bărbat, de 44 de ani, din Piteşti, care a fost internat la Secţia Boli Infecţioase Adulţi de la Spitalul Judeţean Argeş.Tratamentul in cazul bolii Lyme durează 7 – 10 zile. Odată administrat tratamentul cu antibiotice, pacientul nu mai prezintă niciun risc de a avea complicaţii. Netratată insă, boala poate provoca infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, putand să se ajungă chiar la deces, atrag atenţia medicii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe