CALCULE PENTRU BUGET LA PRIMĂRIA TÂRGOVIȘTE

La Primaria Targoviste se fac in aceasta perioada calculele pentru bugetul pe 2019. Valoarea totala estimata se ridica la 253 de milioane de lei, din care 80 de milioane de lei alocate pentru investitii. Proiectele cu finantare nerambursabila au un aport important anul acesta. In prezent sunt 61 de investii in derulare atat in sfera de educatie, infrastructura cat si in cea de reabilitare a pietelor publice. Banii vor veni atat de la buget, cat si prin PNDL si accesarea fondurilor europene.

Pentru 2019 CLM Târgoviște vine cu un buget echilibrat care vizează atât obligațiile de cheltuieli cu personalul, cât și dezvoltarea și investițiile. Comparativ cu anul 2018, edilul Cristian Stan, a precizat că sunt creșteri semnificative la toate sectoarele.

Pe zona de infrastructura educațională sunt începute deja lucrări la mai multe creșe și grădinițe din Târgoviște și totodată, au debutat anul acesta lucrările la colegiile mari din municipiu și școlile care aveau nevoie de reabilitare urgentă, dar și de dotări. Pe infrastructura rutieră sunt în derulare asfaltări atât în cartierul Matei Voievod, cât și în mai mutle microraioane din Târgoviște. Bugetul pentru dezvoltare este de patru ori mai mare decât în 2018.

Edilul a mai precizat că în această săptămână se va semna contractul de execuție lucrări pe străzile din Sagricom, zona de case, respectiv Constantin Manolescu, Cronicari, Calafat. Valoarea se ridică la 4,4 milioane de lei. Tot în 2019 se vor face pași importanți în modernizarea mijloacelor de transport, sunt în plan 28 de microbuze ecologice prin fonduri europene, iar în buget este prevăzută și suma de 1,2 milioane de lei pentru burse elevi.

Comenteaza

comentarii