CÂINII COMUNITARI ATACĂ ANIMALELE DIN GOSPODĂRIE

CÂINII COMUNITARI ATACĂ ANIMALELE DIN GOSPODĂRIE

LAZURI, DÂMBOVIŢA

Localnicii din satul dâmboviţean Lazuri sunt disperaţi din cauza câinilor comunitari, care au început să intre în gospodării şi să atace animalele. Localnicii au rămas fără găini şi chiar fără oi, după ce au fost atacate de maidanezi. Autorităţile locale spun că vina ar aparţine unei iubitoare de animale care îngrijeşte patrupedele de pe stradă şi astfel se înmulţesc cu rapiditate. În plus, localnicii din satele învecinate s-au învăţat să aducă maidanezii în zonă, atunci când vor să scape de ei.

Localnicii din Lazuri ies cu frică din gospodării, din cauza câinilor maidanezi, care s-au înmulţit în ultimul timp. Ţinta comunitarilor sunt animalele domestice, din gospodăriile oamenilor, pe care le-au sfâşiat în ultimele săptămâni.

Oamenii spun că vina pentru înmulţirea maidanezilor ar fi a unei vecine, care îi îngrijeşte ca şi cum ar fi ai ei, dar nu îi ia acasă. Localnicii din satele învecinate deja s-au învăţat să aducă patrupedele în Lazuri, atunci când vor să scape de ele. O discuţie cu femeia în cauză a avut şi primarul comunei Comişani.

Momentan, un adăpost propriu pentru câinii maidanezi nu se poate face la Comişani, iar adăposturile deja existente sunt supraaglomerate. Administraţia locală face apel şi către iubitorii de animale să adopte câinii comunitari care mişună înfometaţi, pe străzi.

Totodată, localnicii din Lazuri sunt rugaţi să semnaleze cazurile în care oamenii din alte localităţi vin în sat şi abandonează patrupedele pe străzi. Doar aşa poate fi stopată înmulţirea maidanezilor în zonă.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus