Ca la noi, la nimeni! – VIDEO

Ca la noi, la nimeni! – VIDEO

O fi sau n-o fi criza? Or avea administratiile locale bani sau nu? Daca au, fondurile sunt suficiente doar pentru supravietuire sau exista resurse si pentru acte caritabile si de de sponsorizare? Ei bine un raspuns general valabil nu exista. In particular, insa, dincolo de regula generala, care spune ca cele mai multe dintre administratii nu isi permit nici macar banii pentru salarii, exista si exceptii. Sau cel putin asa reiese din anumite gesturi sau, ca sa fim rigurosi, anumite cazuri, cum ar fi cel de la Consiliul Local Targoviste.

Pe parcursul a mai multe sedinte de consiliu, in aceasta vara, consilierii locali au jucat un joc al orgoliilor politice cu o hotararea de consiliu. Printr-o solicitare ,adresata Consiliului Local,ansamblul folcloric „Fir de dor” , din Targoviste, a cerut un sprijin financiar, pentru participarea la un festival international  de dans folcloric, din Grecia. Dupa mai multe discutii si amanari, ale unui raspuns, in data de 26 iulie a fost adoptata o hotararea prin care, celor de la “Fir de dor”, li se aproba un sprijin financiar de 15.000 de lei, necesar deplasarii la un festival ce urma sa aiba loc o luna mai tarziu.Toate bune si frumoase numai ca, exact o luna mai tarziu, de la aprobarea hotararii, ansamblul folclric targovistean revine cu o alta solicitare in care se spune:

 

 “Aceasta sumă(n.r. 15.000 de lei) nu ne ajunge să efectuăm acest turneu (n.r. în Grecia)…suma fiind prea mică să acopere tot grupul, neavând altă sumă să completeze suma necesară….vă rugăm să ne aprobați schimbarea destinației turneului…la Rovigo Italia”

                                                   Solicitare fonduri deplasare Asociația folclorică “Fir de dor”

 

Ei bine, in sedinta de consiliu din data de 23 august consilierii locali targovisteni n-au avut nicio retinere si au aprobat fara sa clipeasca schimbarea destinatiei banilor. Aparent nu ar fi nimic de comentat numai ca hotararea, coroborata cu altele, de la acelasi capitol, al sustinerii financiare, ne face sa ne gandim ca alocarea de fonduri se face dupa principiul: important nu este pentru ce soliciti ajutor ci cat de multe voturi reusesti sa obtii, in consiliul local, acolo unde se aproba impartirea banilor dintrun buget dealtfel declarat de…austeritate.

 

Echipa: Horia Marin/Raducu Radoi

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus