BOALA TĂCUTĂ CARE NE MACINĂ

BOALA TĂCUTĂ CARE NE MACINĂ

Boala tăcută, care ne macină permanent şi care reprezintă cea mai întâlnită cauza a morţii în lume nu este Cancerul, ci Diabetul Zaharat. Trebuie să avem mare grijă la alimentaţie, dar şi la stres, pentru că diabetul se formează şi pe fond nervos, iar la fiecare 6 secunde, la nivel mondial, un bolnav de Diabet moare. Incidenţa acestei boli a crescut, în ultimii ani, mai ales la copii. Nu amintim întâmplător despre gravitatea acestei boli, ci pentru ca astăzi este marcată în calendar Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului.

Diabetul Zaharat este cea mai mare problemă epidemiologică la nivel mondial. Peste 425 000 000 de adulţi suferă de Diabet Zaharat. Statisticile modiale arată că unul din 11 adulţi este diagnosticat cu această boală.

De asemenea, una din şapte naşteri este afectată de Diabetul Zaharat şi lista continuă, semn că această boală nu este deloc una de neglijat. În ţara noastră, incidenţa acestei boli este medie, de 11,6%. Judeţele fruntaşe sunt Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

De Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului Zaharat, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte s-a organizat o campanie prevenţie primară, adică pacienţii şi-au putut verifica glicemia şi prevenţie secundară, adică pot preveni complicaţiile prin sfaturile medicilor, dar şi prin consultarea broşurilor din care învaţă cum să prevină complicaţiile acestei boli.

Tratamentul împotriva Diabetului Zaharat nu este doar pe baza de medicamentaţie şi de regim alimentar, ci foarte important este şi sportul.

În judeţul Dâmboviţa, în cel de-al treilea semestru au apărut 500 de cazuri noi de Diabet Zaharat.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus