BĂTRÂNEŢE CHINUITĂ DE LUPTA PENTRU PĂMÂNT

BĂTRÂNEŢE CHINUITĂ DE LUPTA PENTRU PĂMÂNT

Un găeştean umbla prin tribunale de 22 de ani, pentru a-şi recupera terenurile care spune că i-au aparţinut în trecut, moştenite de la tatăl său. Acuză autorităţile de retrocedări ilegale şi de oferirea de titluri de proprietate false unor rude d-ale sale, prin alianţă. Stă cu actele după el, dar nimeni nu ia nicio măsură pentru ca terenurile să revină în posesia sa, aşa cum au stabilit judecătorii.

Un prim teren pentru care bărbatul de 62 de ani plăteşte impozit, dar nu beneficiază de el este la doar câţiva metri de casa sa, în oraşul Găeşti. A aparţinut bunicilor lui şi a fost retrocedat tatălui său, de la care l-a moştenit. Este vorba despre un teren cu suprafaţa de 0,58 hectare.

Am încercat să luam legătura cu actuala proprietară, cu care bărbatul se judecă de peste 20 de ani, dar am găsit-o doar pe sora ei, Eugenia Dumitru, care, la rândul său, îl acuză pe bărbat.

Un alt teren, pe care Nicolae Alexe spune că l-a pierdut este în comuna Dragodana.

Bărbatul spune că a mers la primărie cu hotărârea judecătorească, dar documentul nu a fost pus în aplicare.

Actuala administraţie locală spune că nu cunoaşte dedesubturile acestui caz, dar că dacă bărbatul se prezintă cu hotărârile judecătoreşti la primărie acestea vor fi puse în aplicare.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus