BACALAUREAT 2018: LECȚIE DE LA O PENSIONARĂ

BACALAUREAT 2018: LECȚIE DE LA O PENSIONARĂ

Pensionara din Târgoviște care a susținut examenul de bacalaureat la 59 de ani a reușit să le dea o lecție multor tineri. Doamna Elena a absolvit Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” din Târgoviște la fără frecvență anul acesta, dar a obținut o medie bună deși mulți nu i-au dat șanse. A învățat printre picături în timp ce își însoțea mama bolnavă în spital și își îngrijea nepoțelul, dar a reușit să își îndeplinească visul. Acum se gândește să urmeze cursuri în domeniul medical și să facă voluntariat pentru copiii și bătrânii bolnavi.

Doamna Elena Duțu are 59 de ani și anul acesta a fost surpriza examenului de bacalaureat în Dâmbovița. Pensionată de cinci ani de la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște unde a lucrat ca mașinist, doamna Elena s-a hotărât să își finalizeze studiile și după ce a urmat cursuri la fără frecvență la Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu din Târgoviște a susținut și examenul de bacalaureat. Deși spune că nu a avut foarte mult timp să învețe, pentru că s-a dedicat familiei, mamei și nepoțelului, a reușit să obțină media 7, 35 iar la disciplina geografie a fost aproape de nota maximă obținând 9,20.

Spune că avea nevoie de acest pas pentru a simți o împlinire sufletească. A muncit toată viața și acum, la pensie, vrea să facă ceva pentru sufletul său.

Doamna Elena are și un mesaj pentru tinerii care se pregătesc de examene anul următor și cei care sunt încă elevi.

Doamna Elena are în plan să își achiziționeze și o rulotă și să pornească prin satele uitate ale țării unde să le ofere asistență medicală și o vorbă bună oamenilor bătrâni și suferinzi.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus