AUTORII TRIPLEI CRIME, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ

Autorii triplului asasinat petrecut în noiembrie anul trecut în Călărași au fost trimiși în judecată sub acuzația de omor calificat. Cei doi erau minori la data comiterii faptei, iar unul dintre ei provenea dintr-un centru pentru protecția copilului. Victime le-au căzut doi bătrâni de 80 de ani și fiica lor de 58 de ani, familia care îl luase în plasament pe unul dintre autori. Totodata, presa din Călărași a publicat detalii noi despre cazul celor doi. Se pare că în arestul preventiv tinerii au cerut să se spovedească, iar unul chiar a încercat să-și ia viața măcinat de remușcări.
Aceste imagini au fost suprinse la puțin timp după ce s-a dat alarma pe strada Mihail Sadoveanu din Călărași. Tripla crimă a avut loc pe 12 noiembrie, după ora 22.00. Poliția a fost alertată de un vecin al familiei de faptul că mama, tatăl și fiica sunt fără viață, înjunghiați în casă. Imediat criminaliștii au ajuns la fața locului. Bărtrânii de 80 respectiv 82 de ani și fiica lor de 58 de ani au fost găsiți morți. Autorii triplului asasinat petrecut pe strada Mihail Sadoveanu au fost trimiși în judecată, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, sub acuzația de omor calificat potrivit platformei marinbadea.ro. Cei doi erau minori la data comiterii faptei, iar unul dintre ei provenea din Centrul de Plasament Sfântul Ștefan Perișoru, unitate funcționând în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași. Băiatul fusese crescut, de la vârsta de 5 luni, în calitate de asistenți maternali, de familia Popescu. Cel care a sesizat tripla crimă este tot un adolescent provenit din sistemul de plasament. Victimele au fost ucise cu zeci de lovituri de briceag, de cuțit și de toporișcă, fiind chiar mutilate. Tinerii erau cunoscuți cu probleme.
Potrivit aceluiași site marinbadea.ro , tinerii frecventau cursurile Colegiului Tehnologic Ștefan Bănulescu, fiind înscriși în programul A Doua Șansă. Erau semianalfabeți. La puțin timp după arestarea preventivă, copilul crescut, de la vârsta de 5 luni, de familia Popescu, a încercat să se spânzure, în arest. După trei săptămâni de la comiterea asasinatelor, aceleași surse au precizat că asasinii au cerut să vorbească cu un preot. În procesul penal, și Consiliul Județean Călărași figurează ca parte responsabilă civilmente.

Comenteaza

comentarii