Au semnat P.I.D.U-ul – VIDEO

Au semnat P.I.D.U-ul – VIDEO

Lume multa astazi la Primaria Targoviste. De fapt, se poate spune, ca este cea mai mare concentrare de oameni politici si de reprezentanti ai administratiei pe care a cunoscut-o sala Florentina, a Primariei Municipiului, in ultimii doi ani. Motivul? Semnarea contractului de executie pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, un proiect in urma caruia aproximativ o treime din suprafata orasului va intra int-un proces de reabilitare totala. Un proiect ale carui costuri sunt suportate aproape integral din fonduri europene.

 

Toate fortele politice dambovitene au avut reprezentanti de cel mai inalt rang la semnarea proiectului, de catre administratia targovisteana si asocierea formata din doua firme ce vor realiza efectiv lucrarile. Fosti sau actuali, parlamentari, sefi de partide, consilieri, oameni politici, sefi de institutii publice sau doar functionari publici, toti au fost prezenti la semnarea contractului de exectie a PIDU-lui, pentru zona B a municipiului. Concret, zona cartierului CFR, cartierul ȚAleea TrandafirilorȚ si microraioanele 11 si 12, din Targoviste, vor fi reabilitate integral, printr-un proiect ce are o durata de implemenetare de 18 luni. Totusi, drumul pana la demararea lucrarilor a fost unul anevoios, acest proiect fiind aprobat inca din 2009 si finantat inca din 2010.

 

Proiectul are o valoare totala de 52 de milioane de lei si reprezinta doar o parte din proiectul initial, finantat, in cuantum de 98%, din fonduri nerambursabile, de la Uniunea Europeana. Cea de-a doua parte a proiectului, reabilitarea pentru zona microraionului cu numarul sase, este in faza finala a contestatiei, in urmatoarele saptamani urmand ca acesta sa aiba parte de o sentinta definitiva, din partea instantei, in ceea ce priveste castigatorul licitatiei.Ambele proiecte prevad reabilitarea retelelor de apa si canalizare, a strazilor, trotuarelor, parcarilor, spatiilor verzi, iluminatului stradal, a locurilor de joaca, a statiilor pentru mijloacele de transport in comun dar si supravegherea video a tuturor spatiilor afrente acestor cartiere.

 

 

Echipa: Horia Marin/ Eduard Gaiseanu

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus