ALUNECĂRI DE TEREN PE VALEA DÂMBOVIŢEI

Ploile abundente din ultima perioadă şi-au pus amprenta asupra solului, care a început să o ia la vale în zonele deluroase. Pe Valea Dâmboviţei s-au produs două alunecări de teren, una la Bărbuletu, alta la Malu cu Flori. Ambele eroziuni s-au produs pe drumuri comunale şi există riscul ca sute de oameni să rămână izolaţi, dacă tronsoanele se vor surpa total.

Pământul a luat-o la vale printre grădinile oamenilor şi s-a prăbuşit peste drumul care duce în zona Băicuş, aşa cum este cunoscută de localnici. Aproximativ 15 familii sunt în pericol să rămână izolate.

Oamenii spun că zona este predispusă alunecărilor de teren şi pământul o ia la vale în fiecare an.

Doamna Mariaducea prunele rămase de anul trecut la un cazan autorizat din Gemenea pentru a face ţuica. Nu a mai putut înainta din cauza drumului rupt şi a abandonat căruţa în drum.

Drumul surpat le pune şi vieţile oamenilor în pericol. Ambulanţele sau maşinile de intervenţie nu pot ajunge până în zona cu locuinţe.

Mai mult decât atât, foarte aproape de alunecarea de teren este şi stâlpul care susţine firele de înaltă tensiune prin care sunt alimentate cu energie electrică locuinţele din amonte. Dacă pământul continuă să o ia la vale stâlpul se poate prpbuşi, iar localnicii vor rămâne fără curent.

O alunecare de teren care pune în pericol tot un drum comunal s-a produs şi la Malu cu Flori. Pământul s-a surpat până la baza Drumului Comunal 123, în Micloşanii Mici. Dacă alunecarea rămâne activă, singura cale de acces care face legătura între Micloşani şi Cop[ceni poate fi distrusă.

Dacă drumul se surpă sute de familii vor rămâne izolate. În plus, cei care locuiesc în zonă se tem pentru locuinţele lor.

Autorităţile competente au fost anunţate despre situaţia de la Malu cu Flori. O comisie de control s-a deplasat la faţa locului şi urmează să se stabilească soluţiile imediate. Alunecarea de teren afectează şi un bazin în care este făcut racordul la apă pentru zeci de locuinţe. În prezent, alimentarea cu apă a fost oprită.

Comenteaza

comentarii