ALERTĂ DE VREME SEVERĂ. ANM A EMIS O INFORMARE DE INSTABILITATE ATMOSFERICĂ

ALERTĂ DE VREME SEVERĂ. ANM A EMIS O INFORMARE DE INSTABILITATE ATMOSFERICĂ

Vijelii, căderi de grindină, descărcări electrice și ploi torențiale. Asta ne așteaptă zilele următoare. ANM a emis de duminica după-amiaza o informare meteorologică de instabilitate atmosferică valabilă până miercuri. Un val de aer polar ajunge în mai multe zone ale României, iar temperaturile vor scădea semnificativ.
Pentru perioada 05 mai, ora 15 – 08 mai, ora 09, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării instabilitatea se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp.
Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense mai întâi în vest, iar în cursul zilelor de luni și marți îndeosebi în sudul, estul și centrul țării. Vremea se va răci accentuat. La munte, începând din noaptea de luni spre marți, precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus